Hartverwarmend

Dat was het woord dat ik gebruikte in blog nummer 15 over afvallen in Benidorm en nu stap ik over op verbazingwekkend. Aangenaam confronterend was deze week. Wenzo16 slaapt uitant als je een resultaat niet verwacht en je wordt dan met je neus op de feiten gedrukt dan zou je haast vergeten hoe moeilijk het is om af te vallen.

Een week waarin onze middelste, Enzo, 16 jaar is geworden en dit wilde vieren met een BBQ. Als er dus iets is wat ik leuk vind om te doen dan is het wel BBQ-en. Het maakt altijd een beetje oer gedachten los in mij, vuur en vlees, meer heb ik niet nodig.

OER-BBQ

Low en slow moest het dit keer zijn. Een beetje zoals ik probeer af te vallen, maar moinkballseen BBQ helpt daar natuurlijk niet aan mee. De geuren van houtskool en briketten vulden het terras, de woonkamer en de wijde omgeving al twee dagen voor de verjaardag. Spareribs, kip en moink-balls vragen wat meer voorbereiding dan de standaard sateetjes die er uiteraard ook wel waren.

Enzo had een rub bedacht, hij heeft zelf de spareribs ontvliesd en vervolgens die ribs heerlijk gemarineerd met de rub. Die ribs hebben vervolgens bijna een dag in de dry rub gestaan voordat ze op de Q gingen. 3 uurtjes op 110/115 graden, af en toe geglaceerd met een zoete BBQ saus. Man, o man, o man wat roken die krengen lekker. De kipjes volgden een vergelijkbaar proces, ook deze gingen low and slow en heerlijke grill luchten bleven zich verspreiden.

Probleem

Je begrijpt nu ook waarschijnlijk waarom ik aan dat vele overgewicht ben gekomen, ik kan echt intens genieten van lekker eten en dan zit er dus geen rem op. Dat is dus echt mijn probleem. Ik wilde mijzelf nog wat extra kwellen door voor de eerste keer die moink-balls te maken. Zoals Mike op Facebook al zei, lekker light ook...NOT! Ze waren heerlijk! Net als de Chocolade bonbon taart die het toetje vormde bij de BBQ.

Resultaat

Woensdag, weegdag.....toch wel een beetje angstig nieuwsgierig, wetende dat ik een dag echt gezondigd heb, kijk het filmpje en je weet hoe het mij is vergaan.

Tot de volgende keer! Stuur je tips door of als je mee wil doen, laat het mij weten. Ik heb nu al ervaren dat ik er niet alleen voor sta, wellicht kunnen we elkaar helpen!

Comments

comments