El Castillo, het beroemdste punt van Benidorm

El Castillo, het beroemdste plekje van Benidorm

Van kasteel naar uitkijkpunt, El Castillo, het beroemdste plekje van Benidorm. 

Het was in 1812 dat het reeds vele malen eerder verwoeste en steeds weer opnieuw opgebouwde kasteel voor de laatste keer was opgebouwd. Ditmaal door de Fransen in de onafhankelijkheidsoorlog tussen de Spanjaarden en de Fransen.

Deze indringers versterkt de muren en gewapend met geweren en kanonnen maakten ze het weer even onbreekbaar en ontoegankelijke zoals het was in de Middeleeuwen. Maar Frankrijk verloor de oorlog en in 1812 vertrokken ze uit Benidorm. Ze deden dit zonder represailles. Ze ontmantelden gewoon hun kanonnen en lieten het kasteel achter in een veel betere staat dan ze het hadden gevonden. De Engelse marine, die vocht aan de zijde van iedereen die zich contra Napoleon noemde, toonde  haar zeemacht. Zij bombardeerde het kasteel tussen 1812-14 tot een ruïne. Vanaf dat moment is het niet langer meer opgebouwd op de “Punta del Canfali”.

Het fort bleef in puin tot 1928.

El Castillo in 1950Onder leiding van de burgemeester Vicente Llorca Alos transformeerde het langzaam in het iconische uitkijkpunt wat het op dit moment is. 

Hiervandaan heeft u het perfecte standpunt om vanachter de unieke balustrade de gehele kust van Benidorm te overzien. De kenmerkende cementen balustrade werd ontworpen  in het dorp, in de werkplaats van meester Santonja.

Vandaag de dag, in de “Plaza del Castell” bevinden zich nog een paar kanonnen, geplaatst als herinnering dat op deze plaats vele jaren geleden, zich een sterke vesting bevond.

Maar u kunt niet naar Benidorm komen zonder het wijde uitzicht vanaf deze bijzondere plek te hebben genoten. Wilt u de hele historie nalezen dan kan dat op deze Spaanstalige site.

Benidorm Blog

Schrijf mij

14 + 5 =

Contact Info

Calle Salamanca 37,
03502 Benidorm

+34 600 299 894

info@benidorm.blog

Volg mij

Comments

comments