Vliegveld Alicante/Elche praktische informatie en gegevens

Vliegveld Alicante / Elche

De officiële naam van het vliegveld Alicante/Elche is El Altet en bestaat al sinds mei 1967 toen het als vervanging diende voor het oude vliegveld La Rabassa.

Vertrekhal vliegveld Alicante/ElcheHet vliegveld Alicante/Elche ligt nog geen 10 kilometer ten zuidwesten van Alicante aan de kust. Dit vliegveld is het belangrijkste vliegveld voor reizigers van en naar de Costa Blanca. De meeste, zo’n 80%, van deze passagiers zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen en Nederland. Naast de vele internationale vluchten zijn er ook diverse verbindingen met de belangrijkste vliegvelden in Spanje. Barcelona, Palma de Mallorca en Madrid zijn de drie meest populaire bestemmingen.

In 2016, behandelde Alicante-Elche Airport 12.344.945 passagiers, 87.113 vliegoperaties en 5461 ton vracht.

Het is al tijden de snelst groeiende luchthaven in Spanje en zelfs in Europa.

Adres: 03195 El Altet, Alicante, Spanje
IATA-luchthavencode: ALC
ICAO-luchthavencode: LEAL
Website: Website Luchthaven Elche/Alicante

Het vliegveld is voor het laatst in maart 2011 uitgebreid met een nieuwe terminal en de twee oude terminals werden daarbij afgesloten voor gebruik door passagiers.ALICANTE/ELCHE vliegveld platform

Vervoer van en naar vliegveld Alicante/Elche

Bus vervoer – Alsa (Benidorm)

Vrijwel ieder uur vertrekt er een bus naar de stad Benidorm. Deze wordt uitgevoerd door de maatschappij Alsa. Deze rit duurt een klein uur en de bus stopt bij verschillende haltes in Benidorm. De laatste halte is het meest centraal gelegen. Tickets voor deze bus zijn online te krijgen of bij de chauffeur van de bus.

Vervoer per taxi

Het vervoer per taxi is ook zeer goed geregeld van en naar Alicante Airport. Een rit naar Benidorm kost ongeveer 75 euro (2017).

De officiële taxi dienst wordt uitgevoerd door Radio Taxi Elche. Ze kunnen worden herkend door een groene streep over de gehele lengte van het voertuig en het wapenschild van de stad van Elche op de deuren. Er zijn twee verschillende taxistandplaatsen op het vliegveld. Eén bevindt zich buiten bij de aankomsthal (verdieping 0) en één bevindt zich bij de vertrekhal (verdieping 2).

Het bedrijf heeft een informatiebalie in de aankomsthal van de luchthaven, de openingstijden zijn van 9:00-01:00.  Op de website van Radio Taxi Elche bieden ze de mogelijkheid tot het boeken met een korting bij vooruitbetaling.

Zorg ervoor dat de taxichauffeur de taximeter heeft opgestart aan het begin van de reis (minimum tarief).

Voor eventuele klachten of claims, kunt u bellen met 965 458 257 of een e-mail sturen aan incidencias@radiotaxielche.es.

Vervoer per tram

Helaas is het nog steeds niet mogelijk om geheel met de tram van en naar de luchthaven te reizen. Voor een deel dient u de C6 bus te nemen tot Plaza Puerta del Mar en vanaf daar kunt u de rode L1 nemen naar Benidorm.

 

Benidorm Blog

Schrijf mij

5 + 15 =

Contact Info

Calle Salamanca 37,
03502 Benidorm

+34 600 299 894

info@benidorm.blog

Volg mij

Comments

comments