Markt in of rondom Benidorm

Markt in Benidorm

Er is toch niets leuker dan kopen op de markt

Als je op vakantie bent dan hoort het erbij, even een markt bezoeken.Bezoek eens een markt in Benidorm, er zijn een aantal wekelijkse markten die het bezoeken waard zijn. Op de markt kopen heeft behalve dat het leuk is ook nog eens vele voordelen, de prijs is niet eens het grootste voordeel, maar dat is natuurlijk wel mooi meegenomen.

Soorten markten

Er zijn een aantal soorten markten in Spanje. Je hebt de mercadillo, dat is de markt zoals iedereen die kent. Waar je rekening mee moet houden is dat de meeste markten maar duren tot een uur of 13.00 en maximaal 14.00. Kom je daarna dan tref je veelal opbrekende marktmensen aan en is er niets gezelligs meer te beleven.

Daarnaast heb je de mercado, dit is een overdekte markt die veelal de gehele dag geopend is. Op de mercado bieden ze naast de gebruikelijke etenswaren vaak ook nog andere zaken die je op de mercadillo niet aan zult treffen. Er zijn er twee, eentje in de Rincón de Loix en eentje in het centrum van Benidorm bij de Mercadona.

De laatste markt is een zogenoemde rastro (rommelmarkt/vlooienmarkt) en daar zijn vooral tweedehands spullen of antiek te vinden. Dit is het beste te vergelijken met een vlooien- of rommelmarkt in Nederland of de particuliere verkopen op Koningsdag.

Vaak zijn er langs de boulevard of bij grote hotels ook nog leuke zomeravondmarkten maar die laten we hier even buiten beschouwing.

Besparen op de markt

Wie kent ‘m niet? Op de markt is uw gulden een daalder waard. De Euro heeft natuurlijk allang haar intrede gedaan maar op de markt is je Euro nog steeds meer waard. Marktkooplieden kopen over het algemeen slim in en omdat hun vaste lasten gemiddeld veel lager liggen dan van de supermarkt, kunnen ze ook met lagere marges hun producten verkopen. Enige nadeel: Je koopt makkelijk te veel. 5 kilo sinaasappelen, 3 kilo mandarijnen en die meloenen voor maar 2,50 Euro ook nog maar. Dat wordt dus even een paar dagen een fruit dieet volgen. Is ook niet erg!

Maar waar het in Nederland wat minder gebruikelijk is om af te dingen kun je op de Spaanse markt nog wel je slag slaan.

Een aantal tips:

  • Wees realistisch als je de prijs gaat bedenken die jij voor het product wilt betalen. Als je de prijs heel extreem gaat verlagen, zal de verkoper je niet serieus nemen en zal het niet lukken om af te dingen.
  • Kijk de verkoper recht in zijn ogen aan. Wees bereid om weg te lopen, als de verkoper niet akkoord gaat met jouw laatste aanbod. De verkoper zal je waarschijnlijk tegenhouden en je het product alsnog meegeven voor de prijs die jij in je hoofd had.
  • Wees vriendelijk, ook als het afdingen niet lukt. Het moet natuurlijk wel leuk blijven en afdingen zal niet altijd lukken.
  • Vraag de verkoper om een ‘speciale prijs’ of vraag of er nog over de prijs te praten valt. Het woord ‘korting’ kan gevoelig liggen.

Op de markt kopen is anders dan in de supermarkt

Als je nog nooit eerder op de markt bent geweest, kan het nogal spannend zijn: waar koop je de beste spullen? Word je niet belazerd? Staan overal wel prijzen bij? Hoe zit het met zakkenrollers?

  • Vraag gerust wat het kost, dat vindt niemand raar.
  • Doe je portemonnee niet in je achterbroekzak, maar in je tas of in de voorzak van je broek.
  • Neem een paar makkelijke tassen mee, liefst met lange hengsels, zodat je de aankopen om je schouder kunt dragen.
  • En het allerbelangrijkste, Geniet! Kijk om je heen, proef en maak een praatje. Wedden dat je binnen de kortste keren weer naar de markt wil?!

Markten in en rondom Benidorm

Maandag – La Nucia
Dinsdag – Altea
Woensdag – Benidorm
Donderdag – Villajoyosa
Vrijdag – Finestrat, Alfas del Pi
Zaterdag –
Zondag – Benidorm

Comments

comments

Benidorm Blog

Schrijf mij

13 + 2 =

Contact Info

Calle Salamanca 37,
03502 Benidorm

+34 600 299 894

info@benidorm.blog

Volg mij