Embalse Amadorio – Stuwmeer Amadorio Villajoyosa

Stuwmeer Amadorio Villajoyosa

Stuwmeer Amadorio VillajoyosaHet stuwmeer Amadorio is gelegen op ongeveer 15 kilometer van Benidorm tussen de plaatsen Villajoyosa en Orxeta in de provincie Alicante. Dit stuwmeer is mooi een mooie plek om een middag eens op een andere manier door te brengen. In 1947 werd er een begin gemaakt met de constructie van deze wateropslag langs de bedding van de rivier de Amadorio. In 1957 werden de werkzaamheden beëindigd en heeft het stuwmeer Amadorio een oppervlakte van 103 hectare en een maximale opslagcapaciteit van bijna 16 miljoen kubieke meter .

De waterstand

Gedurende jaar wijzigt de waterstand regelmatig ingrijpend omdat het in de zomers zeer droog is en dat verbruik moet dan weer worden aangevuld in de winter. Hier kunt u het niveau op dit moment (de data wordt voortdurend bijgewerkt) controleren.

De dam

De dam is een zogenaamde zwaartekracht dam en meet een totale hoogte van 63 m en is 318 m lang. De overlaat poorten hebben 400 m³ / s capaciteit dit wordt echter niet vaak gebruikt. Het water wordt gebruikt voor irrigatie en de drinkwatervoorziening van de steden Benidorm en Villajoyosa.

Recreatie

Op het stuwmeer kan worden gevist, er is een plaatselijke visvereniging en alleen leden van de club mogen vissen op het hele meer. Niet leden kunnen vissen in een klein reservoir gebied en dienen voorafgaand een dag ticket. De meest voorkomende vissoort is de karper. Er is geen verdere waterrecreatie toegestaan op het meer.

Bij het meer bevindt zich een kleine recreatie plek met wat speeltoestellen en de mogelijkheid om te picknicken. Dit kan ook als perfecte uitvalsbasis dienen voor een mooie wandeling. Het is mogelijk om het gehele meer rondom te bewandelen, de totale afstand bedraagt ongeveer 6,5 kilometer.

De flora bestaat uit de kenmerkende planten voor het mediterrane klimaat, zoals allepodennen, rockrose, rozemarijn, mastiekboom, jeneverbes, espartogras en een aantal typische wadi planten zoals de oleander of tamarisk.

Onderstaand een video van een bijna vol stuwmeer op 03 februari 2020

Benidorm Blog

Schrijf mij

10 + 1 =

Contact Info

Calle Salamanca 37,
03502 Benidorm

+34 600 299 894

info@benidorm.blog

Volg mij

Comments

comments