Benidorm Blog

Over ons leven in en om Benidorm

Bericht 10, Vandaag geen blog over hoe het was, maar over hoe het is….

Vandaag werd ik wakker en keek op mijn telefoon, ik ben recent bevriend op Facebook met een uit het oog verloren vriend en om de een of andere reden, alleen bij Facebook bekend, werd een posting van hem hoog op mijn tijdlijn geplaatst. Het was een statement van Meryl Streep op de uitreiking van de Golden Globes.

Nu ben ik normaal dus helemaal niet zo van Hollywood en celebrities maar om de een of andere reden besloot ik dit filmpje te bekijken en het heeft me geraakt. Voordat jullie verder lezen, kijk en luister even naar dit statement, maar ik waarschuw je….houdt zakdoekjes bij de hand, ik had ze in ieder geval nodig.

Vanaf dat moment ben ik in een melancholieke stemming en denk ik terug aan dingen uit het verleden en heb ik ineens vrees voor hetgeen wat komen gaat.

Niet alleen daar in de USA maar in alle landen van de wereld, de polarisatie van groepen mensen, het groeiende onbegrip, het niet willen of kunnen delen met elkaar. Het toenemende racisme wat steeds harder te bestrijden is omdat we met ons allen in de ontkennende stand zitten. De mogelijkheid die wij hebben om “ik
zeg wat ik denk” ineens overgaat tot belediging en onderdrukking en dat grote groepen van onze bevolking dat normaal vinden en een prooi worden voor een rechts gedachtegoed wat mij tegen de borst stuit.

Girl and clock silence secret

Het taboe op kritiek, op belediging, op kleinering van minderheden is er niet meer. Mensen volgen het voorbeeld van leiders, leiders die nu opstaan en een boodschap verkondigen die niet de mijne is. Ik heb geen oplossingen maar ik ben opgevoed met het idee dat ik voor het bewaken van mijn eigen imago niet een ander hoef af te branden, hierdoor zou alleen maar een vicieuze cirkel ontstaan van negativisme en destructie en juist dat is wat ik nu meer en meer zie gebeuren. De reactie op de speech van Meryl was;

Meryl Streep, one of the most over-rated actresses in Hollywood, doesn’t know me but attacked last night at the Golden Globes. She is a…..

Precies dat! Dat is waar de speech over gaat en waarom ik in deze stemming ben. Nu luister ik wat naar countrymuziek terwijl ik dit blog schrijf en voel me machteloos. Ik denk terug aan de onbezorgdheid van mijn jeugd en hoop dat ik onze kinderen diezelfde onbezorgdheid heb gegeven en kan blijven geven. Dat ik ze niet straks uit moet gaan leggen wat er in 2017 allemaal mis is gegaan in onze samenleving, het is vijf voor twaalf…..

Hoe zien jullie deze ontwikkeling?

Comments

comments

Vorige

Bericht 9, 11 Jaar alweer en zonder hulp kan niemand

Volgende

Bericht 11, Het eerste jaar en Spanje

 1. Luc van 't Hek

  Gaat lukken

   

 2. (O)ma

  Ook ik werd vanmorgen diep geraakt bij het zien van het youtube filmpje van Meryl Streep. Ik kon alleen maar zeggen ‘wat verwoord ze dat goed’ waarop pap zei wat bedoel je. Ik kon het niet uitleggen en zei, kijk even zelf naar dit youtube filmpje. Je  hebt het niet beter uit kunnen leggen wat ons te wachten staat en ik sluit me hier volledig bij aan. Meningen kunnen en mogen verschillen maar het groeiende onbegrip, met haat zaaierij en alle gevolgen van dien, dat gaat er bij mij niet in.  Triest!

 3. Erik Jan

  Overal lijken nu populisten wat misschien een synoniem is voor idioten. Met name dat populaire weinig respectvolle gedrag kan wel eens een kruitvat doen ontbranden omdat iemand dat geblaaskaak uiteindelijk een keer zat is. Dat beangstigt mij behoorlijk. Ook om de toekomst van de Kids. Ik hoop maar dat het gezonde verstand het gaat overwinnen.

 4. Marcella

  Ik hoop en denk dat het niet zo,n vaart zal lopen . Hij kan toch niet in z,n eentje de hele wereld laten doen wat hij wil. Hij zal voor echte belangrijke wetswijzigingen de senaat mee moeten krijgen. En lang niet iedereen denkt zoals hij en is het helemaal met hem eens .

  Ik verwacht dat soep niet zo heet word gegeten ,als ie word opgediend.
  Maar misschien ben ik naief………of te positief ingesteld. Merril for president!!!

  • Edwin

   Ik hoop dat je gelijk hebt maar gezien de voortvarendheid van bepaalde zaken ben ik bang dat het er niet zo rooskleurig uitziet. Abortus gelden voor derde wereldlanden zijn al opgeschort, pijplijnen weer actief gemaakt en de ziektekostenregeling is ook al beknot zonder dat er een alternatief is….daarnaast blijven ze geloven in hun eigen alternative facts…..I rest my case 😉

 5. Roelant

  Vooral gewoon jezelf blijven en je oude normen en waarden blijven koesteren.Je houd het toch niet tegen,mensen hebben op hem gestemdd.In Spanje is het toch ook niet te geloven dat zo´n soepkip als die Rajoy aan het hoofd van een land staat?Dan heb ik het er nog niet eens over dat men wederom voor de PP heeft gekozen,maar ik vraag me af:hebben die niemand beter te bieden als deze onnozele wauwelaar?
  Veel amerkanen waren niet blij met de Obamacare,ik weet niet precies hoe dat in elkaar steekt en wat er nu voor in de plaats komt.
  Wat zou het alternatief zijn voor géén pijplijn?Dan maar géén olie?Ik ben er idd ook geen voorstander van,maar wat ik eigenlijk nog vreemder vind is dat zulke besluiten opeens teruggedraaid kunnen worden…Het moet wél eerst nog door het hooggerechtshof goedgekeurd worden trouwens,gelukkig maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén