De voorbereidingen

Het begon zaterdagochtend, nou ja eigenlijk veel eerder want 2018 is het jaar dat mijn oudste vriend 50 jaar zou worden. En alhoewel ik daar zelf niet zo veel om geef weet ik dat er andere mensen zijn die daar wel belang aan hechten, zo ook Raymond. Hij was jarig op 17 maart maar vierde het 23 juni. Nu is juni altijd een lastigere maand om weg te gaan dan maart dus daarmee was het perfecte excuus geboren om een verrassingsbezoek te plannen. Het geheime overleg met Monique, Raymond zijn vrouw, was natuurlijk zo gedaan en ik heb direct de tickets geboekt voor zaterdag 23 juni. De voorpret kon beginnen!

Op 17 maart belde ik hem uiteraard voor zijn verjaardag om hem te feliciteren en vertelde hem dat ik het wel jammer vond dat hij het niet vierde want anders was ik zeker gekomen…..uiteraard vertelde hij op dat moment dat het ergens in juni zou worden en dat was het eerste moment dat ik kon zeggen dat dat echt wel een stuk gecompliceerder zou zijn. Het liefst zou ik natuurlijk zeggen dat ik zou komen en heb ook echt wel gedacht dat ik me in mijn talloze gesprekken me een keer zou verspreken maar niets van dat alles gebeurde.

Het voeren

De tijd verstreek en de organisatie van het feest begon vastere vormen aan te nemen. Hij wist wat hij wilde, een tuin feest met een barbeque. Nu ben ik gek op BBQ-en en denkt mijn omgeving dat ik een BBQ-koning ben dus dat was wel weer een mogelijkheid om Ray wat verder te plagen. Op mijn vraag of hij al iemand van zijn vrienden geregeld had om hem te helpen grillen moest hij bekennen dat hij het allemaal alleen zou doen. Toevallig stond dat gesprek op de handsfree en Nancy deed haar duit in het zakje door te zeggen dat zijn vriend die dat toevallig goed zou kunnen in Spanje bleef en helaas niet zou kunnen komen…..

Zondag 10 juni kregen wij de officiële uitnodiging en uiteraard moest ik daar met spijt in mijn hart wederom negatief op reageren “Dank voor je uitnodiging maar helaas is het voor mij onmogelijk om te komen. Ik heb dat weekend drie aankomsten in huizen dus kan me dan echt niet vrij maken. Ik wens je in je nieuwe tuin uiteraard wel een knalfuif! Ik zal de foto’s wel langs zien komen :-)” Ray zijn reactie wees er op dat hij echt niets in de gaten had en hij schreef “Ik had het min of meer al verwacht gezien de periode waarin het feest heb gepland, begrijpelijk je bent dan druk bezig en het is de start van het zomerseizoen.”

De perfecte surprise was in de maak.

De reis

Zaterdagochtend dus. Ik had het genoegen samen te reizen met een heel lief stel oudere mensen waar ik al een tijd hand en spandiensten voor verricht en die ik nu mee kon nemen naar Nederland waar zij bezig zijn met het verkrijgen van een huis in Houten. Soms lopen de dingen zoals ze moeten lopen en het was voor mij een leuke ervaring om te zien hoe het gaat als je hulp nodig hebt om te reizen, ik zal daar in een andere blog nog wel over uitwijden. Ik werd uitgezwaaid door Nancy en onze zoon Zino, leuk dat hij mee wilde om me weg te brengen.

De vlucht, de trein van Schiphol, alles ging voorspoedig! In de trein had ik weer mooi de gelegenheid om Ray verder te plagen, pratende via de Whatsapp over koetjes en kalfjes en hem een mooi feest toe te wensen. Normaal gezien zou ik hem nog even gebeld hebben maar ik was bang dat precies op het moment dat ik zou bellen de omroep installatie zou beginnen te schellen met de aankondiging van het volgende station en dat zou de verrassing toch mooi bederven. Whatsapp is dan best wel een uitkomst hahaha.

Bijna daar

Wandelend over Hoog Catharijne, wat is dat veranderd overigens, zoekende naar de uitgang van de Mariaplaats gingen de pretlichtjes in mijn ogen nog feller branden. Nog even en dan zou de verrassing compleet zijn. Mijn eerste gedachte was geweest om hem foto’s te sturen van zijn huis maar dan was ik afhankelijk van het moment dat hij zijn telefoon zou bekijken dus ik besloot om hem te videobellen op het moment dat ik er bijna zou zijn. Mijn gezicht dicht bij de camera zodat hij weinig van de omgeving kon zien belde ik hem om hem succes te wensen met zijn feest.

Enthousiast nam hij op, nu had hij zojuist een nieuwe boombox gekocht en zijn telefoon ging via de BT naar die boombox wat voor mij prachtig was want ik verstond hem nu letterlijk aan het einde van de straat. Ik zei hem dan ook dat hij de boombox zachter moest zetten want ik hoorde hem helemaal “hier”, nog had hij niets in de gaten! Op dat moment hield ik de telefoon wat verder van mijn gezicht en zag hij de school die bij hun aan de overkant staat en begreep hij er helemaal niets meer van hahaha, hij draaide zich om en de kinderen stormden naar buiten, SURPRISE!!!! Geweldig gelukte verrassing, iets wat hij echt niet verwacht had, zijn BBQ vriend was er hahaha.

Feest en de rest van het weekend

Het feestje was leuk, veel van zijn vrienden waar ik vroeger ook contact mee had, familie om mee bij te kletsen, genoeg te eten en te drinken, volop genieten. Ray heeft nog voor zeker 2x BBQ vlees over dus als je in de buurt ben, hij kan vast wat hulp gebruiken met opeten.

Zondagochtend een heerlijke wandeling gemaakt door het centrum van Utrecht, ik zal zien of ik wat beeld materiaal daarvan binnenkort online kan krijgen, de grootste fietsenstalling van de wereld, de dom, de kerk waar wij zelf vroeger heen gingen, de nieuwbouw van HC en de ruïnes van het kasteel Vredenburg in de nieuwbouw van HC, heerlijk genoten en uiteraard een kopje koffie met gebak. ‘s-Middags op bezoek bij mijn schoonmoeder en Henk en daarna de formule 1 gaan kijken bij onze goede vrienden Remko en Nandie. Nandie had ons weer uitstekend verzorgd met allerlei smeersels voor op brood, Heksenkaas was mijn favoriet, de sateetjes van de BBQ en een knoflook saus waar je U tegen zegt, alles bij elkaar weer super verzorgd.

Max rijdt vervolgens in een op het begin na saaie race naar de tweede plek wat natuurlijk een prachtig resultaat is. Net als dit weekend! Mijn twee beste vrienden gezien, mijn schoonmoeder en Henk weer even gezien, een gezellig samenzijn met mooie resultaten.

Terug naar huis

Er is een tijd van komen en gaan, helaas was gaan alweer aangebroken want er ligt genoeg te doen te wachten in Spanje. Na de kids naar school te hebben gebracht en nog een afsluitende kop koffie werd het tijd om te vertrekken.

In de “garage” auto naar Schiphol, een emotioneel afscheid met Ray, een saucijzenbroodje op Schiphol en het was alweer tijd om weer in de steigers te komen om naar huis te vliegen. Want Spanje is thuis en hoe fijn het ook is om nostalgie te snuiven, ik ben blij om naar huis te gaan.  De vlucht was wederom voorspoedig en vloog daadwerkelijk voorbij.

Ik had het genoegen naast een Friese dame te zitten, waar het leuk mee klikte en we hebben de hele vlucht zitten kletsen. Zij was onderweg naar vrienden van haar die een zorg B&B hebben opgestart, check het maar eens op Vakantie bij Marissa en staat zelf ook weer op een belangrijk kruispunt in haar leven dus we hebben volop kunnen praten.

Ik wilde de terugreis ook graag benutten om het reizen per bus vanaf het vliegveld vast te leggen en had daarom tegen Nancy gezegd dat ze me niet hoefde op te halen. Hier volgt binnenkort ook weer een verslag van wat ik t.z.t. hier ook naar zal linken.

Al met al is het voorbij gevlogen, letterlijk en figuurlijk, heb ik genoten van alles, mooie ervaringen met mijn meest dierbare vrienden gehad en heb ik weer veel geleerd.

Een perfect weekend!

Benidorm Blog

Schrijf mij

8 + 4 =

Contact Info

Calle Salamanca 37,
03502 Benidorm

+34 600 299 894

info@benidorm.blog

Volg mij

Comments

comments