Verwarring

Er was de nodige verwarring geweest over wanneer nou precies de maatregelen aangaande de lockdown waren in gegaan. Maar vandaag hebben we de eerste echte werkdag in lockdown meegemaakt. Bizar, dat is het woord wat ik de afgelopen dagen al een paar keer heb gebruikt, maar als er al een woord is dat de situatie beschrijft dan moet het dat zijn. Bizar!

Vanochtend lekker een frisse douche genomen, de baard van de afgelopen dagen weer verwijderd en met frisse moed achter de PC gekropen om de dag op te starten. Het duurde niet lang of de eerste verzoeken tot het aanpassen van doorschakelingen en meldteksten voor de VoIp telefoon service kwamen binnen.

Geweldig hoe flexibel mensen kunnen zijn om binnen de beperkingen toch zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Niet lullen maar poetsen.

Dat draagt ook bij aan ons vermogen deze Corona crisis te kunnen overwinnen en het uiteindelijk te zien zoals op het plaatje. Een vergissing, een onzorgvuldig handelen van de mensheid where we wish we wouldn´t.

Maar we zullen er lessen uit trekken, wat wel en niet kan en daarmee zijn we weer beter opgewassen tegen onze volgende uitdaging.

Lessen in Spanje

Eén van de lessen die nu al geleerd is, is dat het remote onderwijssysteem wat hier in Spanje niet geschikt is voor de massale toepassing die het nu vraagt. Vanochtend had de server het al erg lastig. Piepend en krakend kwam het werk van de leerlingen op het scherm. None responsive webpagina, verversen en maar hopen op eureka. Ik heb uiteindelijk de opdracht van Yara kunnen downloaden dus die kon aan het werk.

Les 2 van vandaag was in ons huis, Yara dacht dat haar vriendinnetje wel kon komen om samen aan dat schoolwerk te gaan zitten. Ze is er vandaag pas van doordrongen geraakt wat lockdown betekent, geen bezoek, niet onnodig over straat en in dit geval dus zeker geen vriendinnetje om hier huiswerk te komen maken.

Ik weet overigens ook niet of ik nou blij ben met die onschuldige onnozelheid van onze dochter. Ze realiseert zich waarschijnlijk niet hoe serieus de situatie is, dat kan ik nog enigszins begrijpen. Echter met haar achtergrond loopt ze wel een enorm risico, een infectie met dit virus is op zich voor een normaal persoon al niet fijn, voor Yara zou het al helemaal onplezierig af kunnen lopen…..wellicht moeten we het haar toch nog maar een keertje uitleggen.

Saamhorigheid

Anyway, de saamhorigheid van de Spanjaarden is geweldig, de meerderheid houdt zich aan de regels en we hebben nu al een paar keer een prachtige homenage gehad voor de mensen die in deze moeilijke tijden er voor iedereen zijn. Zorgpersoneel, politie, brandweer, winkelpersoneel, chauffeurs, nou ja een hele waslijst en die worden bedankt. Bedankt met een applaus of met pannen en deksels, kippenvel!

Zojuist werd er ook gewoon getrompetterd vanaf een balkon, de Spanjaarden zijn een geweldig volk.

Boodschappen

Maatregelen hebben geen nut zonder handhaving en er wordt in ieder geval bij ons in de buurt goed gehandhaafd. Mensen worden aangesproken op hun gedrag en ieder houdt zich aan de regels. Vanochtend dacht ik even een broodje te gaan halen bij de super, nou dat even kon ik dus rustig vergeten.

Supermarkt rijen gedurende Corona crisis in Spanje

1 voor 1 naar binnen en afstand van elkaar in de rij

Ik besloot om niet in de rij te gaan staan maar gewoon een appel te nemen als ontbijt. Later is Enzo wel in die rij gaan staan om de noodzakelijke goederen weer aan te vullen. Hij mocht behalve de dingen die hij voor ons mee moest brengen ook wat voor zichzelf uitzoeken…..je ziet wel waar zijn behoeften liggen hahaha.

De eerste werkdag in onze lockdown zit er bijna op, nog 13 te gaan…wordt vervolgd.

Benidorm Blog

Schrijf mij

2 + 15 =

Contact Info

Calle Salamanca 37,
03502 Benidorm

+34 600 299 894

info@benidorm.blog

Volg mij

Comments

comments