Het einde in zicht van de lockdown?

Al 7 weken zitten we nu in lockdown in Spanje. Niet even met z´n tweeën naar buiten, een wandeling maken of om een boodschap gaan. We slapen samen in één bed. Zitten samen in één kantoor en delen de televisie en bank, maar samen in één auto dat is onmogelijk. Natuurlijk begrijp ik het wel.  Dat samen in één auto is voor de overheid lastig te overzien omdat ze alle voorgaande samens niet weten van ons. Toch is het soms wel frustrerend.

Nu mochten afgelopen maandag de kinderen tot 14 jaar onder begeleiding van een volwassene weer een uurtje per dag naar buiten. Daarbij geldt wel, tussen 09:00 uur en 21:00 uur én niet verder dan één kilometer van huis af. Ik denk dat wij in Benidorm boffen met de discipline van onze inwoners. In mijn boodschappen ronde heb ik geen ” overtredingen” gezien. Ik werd wel weer aangehouden en helaas trof ik wederom een norse agent.

Ons gesprek

Waar gaat u naar toe?
– Naar huis
Waar komt u vandaan?
– Ik heb boodschappen gedaan bij de Carrefour
U mag helemaal niet naar de Carrefour!
– Ik mag zeker wel naar de Carrefour, het is de dichtsbijzijnde grote supermarkt en bovendien moest ik tanken
U heeft ook een tankstation op de Avenida Beniarda
– Ik heb een tankstation op de Jaime Primero……niet op de Beniarda
De ongelukkig kijkende agent moest zich bedenken wat hij nu weer kon zeggen denk ik, maar voor hij wat kon zeggen drukte ik hem het bonnetje in zijn handen en zei:
– Op deze manier kon ik met 1 verplaatsing twee doelen bereiken, normaal ga ik niet helemaal naar de Carrefour om boodschappen te doen
– Normaal ga ik naar de Aldi in La Nucia en ik ben al diverse malen aangehouden en er is nog nooit een opmerking over gemaakt
Hij gaf mij mijn bonnetje terug en zwaaide mij door….

Het is zijn werk en ik denk dat er ondanks alles toch mensen zijn die om wat voor een reden dan ook menen buiten de vastgestelde normen zich te moeten verplaatsen. Ik behoor daar niet bij. En trouwens, we doen het nu al 7 weken zo, dus waarom zou ik nu ineens moeilijk gaan doen en het risico op een forse bekeuring lopen….maar dat weet hij dan natuurlijk weer niet.

Vooruitzicht

Nog een paar dagen volhouden, dat is het vooruitzicht! Niet voor het opheffen van de noodtoestand, nee juist die zal nog wel even aanhouden. De huidige noodtoestand is tot 10 mei. Premier Sánchez liet gisteren weten voor de vierde keer het congres te verzoeken om de noodtoestand met nog eens vijftien dagen te verlengen. De vijfde verlenging, in dit geval tot 24 mei.

De geplande versoepelende maatregelen zullen hopelijk wel gewoon doorgaan en niet weer teruggedraaid worden. Zoals gezegd werd de eerste stap afgelopen maandag gezet toen kinderen onder de 14 jaar weer een uurtje naar buiten mochten. Als alles goed gaat dan is het de bedoeling dat de rest van de mensen volgende week ook weer naar buiten mag gaan. Dat wij vanaf 2 mei weer mogelijk individueel buiten mogen komen om te wandelen of te sporten.

Verlenging noodtoestand

Wanneer de aangevraagde noodtoestand niet wordt verlengd, zou het betekenen dat we na 10 mei weer allemaal tegelijk naar buiten zouden mogen komen. Dit past niet in het beeld en geeft denk ik ook teveel risico op hernieuwde oplaaiing van het virus.

Dus met het verlengen van de noodtoestand tot eind mei houden ze het instrument in handen waarbij de diverse scenario’s van de-escalatie kunnen worden gecontroleerd door de Spaanse regering. We blijven natuurlijk met nog vele niet ingevulde vraagtekens achter en hopelijk worden die binnenkort ingevuld voor de  maanden juni en juli.

Beetje bij beetje krijgen we onze vrijheden terug. Wat sommigen reeds hebben verloren of nog gaan verliezen is helaas soms onherstelbaar. Voor nu hoop ik dat het beknotten van onze bewegingsvrijheid binnenkort wat verlicht zal worden en wat de toekomst daarna nog brengt, we zullen het zien.

LA VIDA ES UNA AVENTURA, NO ES UN VIAJE ORGANIZADO

En wij voegen daar dan graag aan toe; Het leven is een feest, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.

Blijf veilig en hopelijk zien we elkaar binnenkort weer voor een omhelzing en een kopje koffie!

Benidorm Blog

Schrijf mij

4 + 4 =

Contact Info

Calle Salamanca 37,
03502 Benidorm

+34 600 299 894

info@benidorm.blog

Volg mij

Comments

comments