Dat moment dat ik mij realiseerde dat ik dit niet weer zou kunnen doen op dezelfde manier als de vorige keer was een keer punt in mijn gevecht met mijn gewicht. Die weegschaal die mij vertelde, leuk joh dat je jezelf aan het uithongeren bent, maar hier heb je wat extra gewicht om je druk over te maken. Aaaaaaaarrrgghhhhhh!!! Hoe dan?

Zijn medicijnen de oplossing?

Een vriend van mij, John, die was eerder al veel afgevallen met een medicijn, een medicijn waar je wellicht wel van gehoord hebt, Ozempic. Ik was echt op een punt aangekomen waarin ik dacht, ik kan dit niet meer alleen. Ik ben niet sterk genoeg, ik heb ondersteuning nodig van een “pilletje” en hoopte dat ik met dat pilletje, wat stiekem injecties zijn, resultaat te kunnen behalen. Dus ik had een afspraak gemaakt bij de huisarts om mijn “probleem” voor te leggen. Op de afspraak bij de huisarts, alles meten en wegen, controle van het bloed en een afspraak met de verpleegster voor de begeleiding en…….een advies. Ja je raadt het al, minder eten, maar wel frequenter, want mijn drie maaltijden per dag waren niet goed, en meer bewegen. Ik hoorde het aan en vroeg nog eens voorzichtig of ik ondersteuning kon krijgen in de vorm van dat wondermedicijn maar dat was aan dovemansoren gericht.

Dus daar zat ik dan, een dieet, 6x per dag kleine hoeveelheden eten en wederom het vooruitzicht te moeten gaan bewegen als middel en niet als doel. Dat zag ik dus echt niet zitten. Ondertussen was ik me aan het verdiepen op internet aan methoden om af te vallen, je hoopt toch altijd dat er iets is waar je met weinig moeite veel af kunt vallen hahaha. Maar ik bespaar je vast je eigen zoektocht, er is geen wonder methode! Maar wat er wel was, een dame op Instagram, Jessie Inchauspé. Blijkbaar hadden mijn zoektermen ertoe geleid dat de algorithmen tot de conclusie waren gekomen dat dat iets was wat mij wellicht zou kunnen interesseren. BAM! Dank je wel Google! Ja inderdaad het had mijn interesse, mijn volle interesse!

Het lichaamsgewicht wordt gereguleerd door verschillende biologische processen, die op hun beurt worden beïnvloed door het voedsel dat we eten. Maar welke invloed hebben voeding, bepaalde componenten in voeding of de verwerking ervan op de regulatie van gewicht en daarmee samenhangende stofwisselingsziekten?

Obesitas is een ziekte!

Gedurende al mijn zoeken op internet over wat er nou toch met mij mis kon zijn kwam ik bij een arts uit die stelt, obesitas is meestal het gevolg van een verstoring van het stofwisselings systeem. Dat was voor het eerst dat ik dit las en het had mijn aandacht, mijn volledige aandacht want zou dat dan zijn wat er mis was met mij? Dokter Jason Fung was de eerste die ik ben gaan volgen en ik wil iedereen die met dezelfde problemen worstelt eens naar deze video te kijken.

Dit was één van de eerste video´s die mij de ogen deed openen over wat er met mij “mis” zou kunnen zijn.

In de volgende blog vertel ik over hoe Jessie en hoe de relatief eenvoudige aanpassingen in mijn leven zo´n grote verandering tot stand hebben gebracht.

Ondertussen, geniet van die video hierboven en als het voor jou herkenbaar is, laat wat van je horen! Vind ik leuk!

Comments

comments