De glucosegoddess

Jessie was het die mij daadwerkelijk voor het eerst geholpen heeft. Haar verhalen op Instagram heb ik met verbazing zitten lezen en dacht alleen maar ,echt? Zou het echt zo zijn? Zoals ik eerder al schreef, ik had de traditionele methodes al geprobeerd, ben zelfs even lid geweest van de Weight Watchers club, maar ik had al snel in de gaten dat dat voor mij niet de methode was. Diegene die de video hebben gekeken vanuit mijn vorige post zullen deze woorden direct herkennen;

Counting calories simply does not work

Dr. Jason Fung zegt het en ik ben er achter dat het voor mij inderdaad zo is. Het reduceren van je calorie inname zorgt in eerste instantie wel voor gewichtsverlies, maar op de lange termijn kan/zal het weinig effectief zijn om blijvend af te vallen. Dus wil je snel wat kilo´s kwijt, vooral letten op het aantal calorieen, wil je blijvend gewicht verliezen…..lees vooral verder hahaha.

Ik heb natuurlijk niet de wijsheid in pacht, verre van, maar kan jullie natuurlijk wel alles vertellen over mijn ervaringen bij het toepaasen van de wijsheid van al die slimme mensen die hier voor geleerd hebben. Het begon dus bij Jessie.

De volgorde waarin je dingen eet

Wat Jessie zegt en Dr. Jason Fung ook en nog veel meer geleerde mensen zeggen maar het zou een lang verhaal worden om die allemaal als brondvermelding te plaatsen;

Put clothes on your carbs, omkleed je koolhydraten

Bij het lezen van haar boek De Glucose Revolutie heb ik op eenvoudige wijze de achtergrond van de theorie begrepen. Wat zij beweert en met proefondervindelijk onderzoek heeft bewezen is dat de volgorde waarin wij dingen eten een enorme invloed heeft hoe ons lichaam de voeding verwerkt. Ja dat lees je goed, alleen de volgorde veranderen kan al een ENORM verschil maken. Proefondervindelijk heeft zij door tijdenlang met een CGM, continu glucose monitor gemeten en beschreven wat het voor haar deed en met opmerkelijke resultaten.

In het kort samengevat voor de standaard NL maaltijd, eet eerst je groente, dan je vlees en dan pas je aardappelen. Uitgangspunt en waarom dit allemaal zo goed werkt voor mij, obesitas is namelijk een ziekte, een stofwisselingsziekte. Ik ben/was insuline resistent!

Insuline resistentie

Nu komen we bij de crux van het verhaal terecht en waarom er voor mij ineens heel veel puzzelstukjes op hun plaats vielen, ik had een enorm probleem met mijn hormonale huishouding met als gevolg, hoge bloeddruk, pre-diabetes, gewichts toename en nog wat waarden in het bloed waar de dokter van zei, dat is niet goed. Doordat ik insuline resistent was ga ik vet opslaan en dus dikker worden ondanks dat ik minder calorieen tot mij neem, counting calories simply does not work….

Even een vraagje trouwens over mijn blogs. Als ik eenmaal begin te tikken denk ik zelf al gauw, tjemig wat een verhaal weer maar wellicht zeggen jullie wel, nah mag wel wat langer hoor of juist, kappen nou met die onzin, kom eens to the point man!

In één van mijn volgende blogs wil ik jullie  in ieder geval graag meenemen in mijn ontdekkingswereld aangaande insuline resistentie want ik ben er van overtuigd dat dat hetgene is waar ik al die tijd tegen heb gevochten.

En tot slot een klein plaatje van iets waar ik nog steeds verbaasd over ben, we pasten samen in mijn overhemd, resultaat motiveert! (klik op de foto om ons in het groot te zien)

Tot de volgende blog, blijf (of wordt) gezond!

Comments

comments