Spanje en hitte…

Je zou denken dat hoort bij elkaar maar op dit moment is het zelfs voor Spaanse

Waarschuwing tegen de hitte

begrippen erg warm. Het  Spaanse KNMI heeft zelfs een officiële waarschuwing doen uitgaan tegen deze “ola de calor”, deze hittegolf. Nu hebben wij altijd het geluk dat we aan de Levante kant zitten van het Iberisch schiereiland en de temperaturen altijd wat gematigder zijn dan in bijvoorbeeld het binnenland.

In Benidorm hebben we trouwens het Levante en het Poniente strand, wist je dat Levante gewoon oosten en Poniente westen betekent?  Nu denk je wellicht, wat raar…..maar als je even naar de kaart kijkt dan zie je dat Benidorm een pal zuid ligging heeft en dan valt dat kwartje meteen van het ooster en wester strand. Als je het nog niet wist bij deze en als je het al wel wist, goed van jou!

Warmte wat kun je er tegen doen?

Iedereen weet het al maar het is zo tegen onze natuur. Wij Noorderlingen zoeken altijd licht en warmte. Maar nu we in Spanje zijn moeten we de gewoontes van de Spanjaarden volgen om te voorkomen dat de woning een oven wordt. Overdag moet alles dus POTDICHT zitten!

  • Houd de zon buiten, sluit de rolgordijnen, de luiken en de vensters zodra de zon begint te schijnen.
  • Zodra de buitentemperatuur lager is dan in de woning kun je alles weer openen en de “koele(re)” lucht weer de woning binnen laten komen.

Het is natuurlijk niet zo leuk om alles dicht te hebben maar als je het eenmaal hebt geprobeerd en het verschil voelt tussen de twee situaties begrijp je de handelswijze van de Spanjaarden.

Persoonlijke bescherming

Het KWF zegt, Smeren, Kleren, Weren.

  • Smeren met zonnebrandcrème en herhaal dit regelmatig!
  • Bedek je gevoelige huid met kleding maar onthoud, ook onder je t-shirt kun je verbranden.
  • Zoek gewoon eens in de zoveel tijd lekker de schaduw op.

verbrand op het strandMeer hoef je niet te doen en een beetje verstandig nadenken over wanneer je in de zon gaat. Het is echt niet verstandig om tussen 12.00 en 15.00 te gaan liggen bakken op het strand en helaas zie ik nog echt heel veel mensen die dat echt gewoon doen.

Nieuwe zonneschermen

Wij hebben zelf gisteren ook nieuwe zonneschermen geplaatst omdat de middagzon zelfs op ons terras op het noorden zorgde voor onbehagelijke temperaturen en nu kunnen we heerlijk genieten van ons terras. Ook voor onze honden is het nu echt veel beter uit te houden. Nu kunnen we nog beter BBQ-en en paella maken, zoals mijn goede vriend Remko al zei, nog gezelliger! Wil je ook zonneschermen? Laat het maar even weten en ik breng je in contact met mijn leverancier, niet duur en prima service!

Updates

Ja, dat is er wat bij ingeschoten de afgelopen week, ik had alleen een video geplaatst en niets geschreven. Die video vertelde dat ik wederom af ben gevallen. Hieronder vertel ik je mijn verhaal van verleden week en de week daarvoor.

Inmiddels ben ik alweer wezen wegen en het gaat maar door naar beneden, super blij met het resultaat tot nu toe.

360 Graden

Ik had in vlog #010 aangekondigd dat ik een 360 camera had gekocht, in bovenstaande vlog #011 heb ik uitgelegd dat ik die dus alweer niet meer heb en in onderstaande vlog zie je het resultaat van de nieuwe camera. Ja het is wellicht wat verwarrend maar kijk gewoon het filmpje van ons bezoek aan El Palmeral in Elche waar wij een zeer enthousiaste kok hebben ontmoet. Niet vergeten op 4K te zetten en de ondertiteling aan te zetten. Voor het eerst een vlog met ondertiteling gemaakt.

Nou dat was het weer voor dit moment. Wat vind jij van 360 graden video? Leuk of vind je het maar verwarrend? Laat mij weten wat je er van vindt.

 

Comments

comments

Benidorm Blog

Schrijf mij

10 + 11 =

Contact Info

Calle Salamanca 37,
03502 Benidorm

+34 600 299 894

info@benidorm.blog

Volg mij