Geloof in het proces

Ik ben nu bijna een jaar bezig , 11 maanden om precies te zijn en vanaf april met de andere manier van kijken naar eten. Een jaar van ups en downs wat wat mijn gewicht betreft maar gelukkig voornamelijk downs. Zo schreef ik 11 januari nog vol trots dat ik de 111 kilo had aangetikt, vandaar de titel van die blog, 11-1 of 111.

Maar daarna was het allemaal weer niet zo rooskleurig, nou ja, ik heb dat al eigenlijk de hele tijd dus ik maak me er niet zo druk over. Ik sta iedere dag op de weegschaal, dat heeft nadelen en voordelen, ik voel me er prettig bij omdat ik vertrouw op het proces.

Meten is weten of in dit geval wegen is weten

Maar het elke dag wegen kan een slecht idee zijn als het een obsessie wordt met je gewicht en leidt tot een gebrek aan focus op andere belangrijke aspecten van gezondheid en welzijn. Bij mijn vorige poging tot afvallen woog ik me maar één keer per week bij de apotheek, kreeg ik zo´n mooi bonnetje en kon ik het wekelijkse resultaat mooi bekijken op die manier. Maar nu doe ik het iedere dag en ik zie dat mijn gewicht fluctueert van dag tot dag, met als trend een algehele daling.

24-01110
23-01109,8
22-01110,5
21-01110,4
20-01110,7
19-01111,3
18-01111,7
17-01112,2
16-01112,2
15-01112
14-01111,9
13-01111,8
12-01111

Zoals je ziet was ik na mijn jubel verhaal van 11-1 daarna gelijk zwaarder en bleef het zelfs een paar dagen stijgen. Maar ik blijf volharden in wat ik doe en ik heb tot nu toe ervaren dat het dan uiteindelijk weer goed komt. 

 

Toverdrank

Zoals ik al had geschreven ben ik Jessie haar methode gaan volgen en behalve de volgorde van eten heeft zij het over nog iets anders, Apple Cider Vinegar of in plat Nederlands Appelazijn. Ja natuurlijk niet zomaar appelazijn, nee azijn met de moeder er nog in! Wat zeg ik, de moeder van de azijn er nog in? Ja, dat dus! De “moeder” in appelazijn is een bruine, plakkerige substantie die zich op de bodem van de fles bevindt. Het bestaat uit natuurlijke eiwitten, enzymen en goede bacteriën die worden gevormd tijdens het fermentatieproces van appels. De moeder in appelazijn is een teken van een natuurlijk, onbewerkt product. 

Dus naast de volgorde van eten ben ik daarna ook begonnen met die appelazijn bij de reform winkel te halen en voor iedere maaltijd een eetlepel opgelost in een groot glas water op te drinken.

Want uit de onderzoeken en de bevindingen van Jessie blijkt dat het drinken van appelazijn kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, dat het helpt bij het verminderen van de snelheid waarmee glucose in het bloed wordt opgenomen, waardoor de bloedsuikerspiegel geleidelijker stijgt. En zoals ik al schreef in bericht 45, bloedsuiker en insuline, de bron van ellende in mijn gevecht met gewicht.

Voordelen van appelazijn

Een paar van de voordelen van het drinken van appelazijn:

  • Het kan helpen bij het verminderen van insulineresistentie, wat kan bijdragen aan het verminderen van het risico op diabetes type 2
  • Het kan helpen bij het verminderen van de bloedsuikerspiegel na het eten.
  • Het kan ook bijdragen aan gewichtsverlies door het verminderen van de honger en de verbranding van vet.

Klinkt als toverdrank toch? Voor mij is het in ieder geval een zeer werkzame toevoeging aan mijn dagelijkse eetpatroon geworden en als ik uit eten ga dan neem ik zelfs een klein reisflesje met het goddelijke spul mee om voor de maaltijd te nuttigen.

Een kleine aanpassing met grote resultaten. Maar dat is nog niet alles wat ik heb veranderd in mijn leefpatroon, volgende keer meer!

Comments

comments